Impactul mobilierului scolar in educatie

Educatia este un drept mostenit prin nastere nu un privilegiu! Acest drept a fost recunoscut ca un drept al omului in mai multe conventii internationale. Mobilier Delagrave Romania nu doar ca adera la acest principiu, dar il duce si mai departe. Educatia de sine statatoare nu este suficienta in forma ei bruta ci este nevoie ca aceasta sa se exercite intr-un mediu eficient, sanatos, si, de ce nu, estetic.

De exemplu, este de la sine inteles ca atunci cand un scaun este gresit proiectat, lipsa ergonomiei pozitiei elevului sa afecteze nivelul de concentrare si chiar dezvoltarea anumitor skill-uri precum caligrafia.

Prin urmare, compania noastra producatoare de mobilier scolar – Mobilier Delagrave – prezinta cateva aspecte ale importantei articolelor de mobilier scolar in ceea ce priveste educatia in Romania.

Flexibilitate

Configurarea salilor de clasa este primul aspect pe care dorim sa il abordam.
Orele nu mai decurg in aceeasi maniera plictisitoare ca acum 50 de ani si nici profesorii nu mai sunt aceiasi. Daca in trecut abordarea era una canalizata pe predarea materiei in cele 50 de minute, cu profesorul stand in fata elevilor si acestia scriind ceea ce se dicteaza, scoala actuala vine cu metode de invatare dinamice si practice.

Nivelul de concentrare al elevilor difera in functie de grupele de varsta, acestia avand nevoie de pauze scurte de miscare. Pentru acest lucru, salile de clasa trebuie sa prezinte spatii pentru acest lucru fara sa afecteze procesul de predare. Compania noastra ofera, de exemplu, scaune ergonomice care permit asezarea acestora pe blaturile meselor, eliminandu-se astfel spatiile ocupate de scaune. De asemenea, in rezolvarea aceleiasi nevoi de spatiu, compania noastra ofera si posibilitatea meselor cu rotile. Mesele cu rotile pot fi mutate catre marginea clasei, castigandu-se astfel centrul clasei pentru activitati de grup.

Conform doctorului D. Breothecker de la “Institutul Federal pentru dezvoltarea posturii si exercitiilor fizice din Wiesbaden”, structura unei ore trebuie sa fie impartita astfel: 50% stand pe scaun, 30% in picioare si 20% avand o activitate dinamica.

Asadar mobilierul trebuie să fie mutat usor si in liniste pentru a permite organizarea salilor de clasa dupa nevoile activitatilor dinamice ale diferitelor forme de exercitii si predare. Articolele de mobilier scolar propuse de noi raspund acestor nevoi.

ergonomie

Un alt aspect de luat in considerare este faptul ca elevii se dezvolta rapid. Prin urmare apare nevoia unui mobilier scolar care sa permita reglarea pe inaltime. Mobilier Delagrave Romania vine cu raspuns la aceasta necesitate prin articole precum masa reglabila pe inaltime sau scaun reglabil pe inaltime.

Un studiu realizat de FIRA ( Furniture Industry Research Association) din Marea Britanie a concluzionat faptul ca elevii de astazi sunt in general mai inalti si cu membre mai lungi decat acum 30 de ani. Asa cum am mentionat si mai sus, postura corecta a unui elev la masa este importanta pentru dezvoltarea fizica, pentru nivelul de concentrare si chiar pentru dezvoltarea anumitor skill-uri precum caligrafia sau artele plastice. Din pacate, in multe scoli din Romania inca se invata pe mobilier vechi de mai mult de 30 de ani, mai ales in zona rurala.

Articolele de mobilier scolar din scolile de astazi trebuie sa raspunda nevoilor elevilor de astazi. Dincolo de estetica, o calitate superioara a produselor de mobilier scolar si aranjarea acestora in salile de clasa pot imbunatati semnificativ rezultatele scolare ale generatiilor viitoare. 

Related Posts

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.

In curand

Mobilier Delagrave Romania pregateste o gama larga de produse de mobiler pentru:

 • Camin pentru studenti
 • Camin pentru varstnici
 • Camera de spital
 • Camera de cazarma/ camin militar
 • Camera de penitenciar
 • Sala de tribunal
 • Sala de teatru
 • Sala de conferinte
 • Amfiteatre
 • Sala de sport
 • Stadioane
Mobilier scolar stadion V.I.P Roland Garros camin toulouse camin yvette tribunal Paris teatrul mare Lorient

coming soon